Nahajate se:
Obvestila
05 Feb 2016, 18:03
Ogledov: 3437

Mlajše selekcije ND Dravinja so v dolgem zimskem premoru, tako kot v prejšnjih letih tudi letos, nastopale v zimski ligi v Mariboru, kjer so se merile z vrstniki klubov iz celotne Štajerske.

Selekcija U7 je v tekmovanju tako nastopala z NŠ Drava Ptuj, NK Železničar Maribor, NK Bistrica, NK Tabor Maribor in NŠ Marinko Galič. Liga je trajala od novembra do aprila, nogometaši Dravinje pa so skozi celotno ligo prikazali dobre igre in dosegli dobre rezultate, ter se tako uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih ekip, ki je potekal 2.4.2016. Na zaključnem finalnem turnirju so se najbolje odrezali prav naši mladi nogometaši Dravinje, ki so v polfinalni tekmi po kazenskih strelih premagali domačo ekipo NŠ Marinko Galič, redni del se je končal z rezultatom 1:1. V finalnem srečanju, kjer so se naši nogometaši pomerili z vrstniki Drave, je bilo še bolj napeto, redni del se je po vodstvu Dravinje 2:0 končal z neodločenih 2:2. Zmagovalca lige so tako odločili kazenski streli, kjer so več natančnosti pri strelih zopet pokazali naši nogometaši ter tako zasluženo dvignili pokal za prvo mesto. Skozi celotno ligo so priložnost za igranje dobili mnogi igralci, na zaključnem turnirju pa so ekipo odlično zastopali naslednji nogometaši: Ercek Jure, Hlastec Mark, Kovše Brin, Očko Gal, Petek Anže, Pušnik Anže, Ravnak Gal, Riemer Aleksej, Veranič Jaka in Vidmar Niki. Pohvaliti velja tudi oba trenerja, odlično sta ekipo skozi celotno ligo vodila Mernik Boris in Vodopivec Rok.

Selekciji U8 in U9 sta prav tako nastopali v zimski ligi v Športnem centru Galič, in sicer od 29.11.2015 pa vse do 3.4.2016. V tem obdobju je vsaka selekcija odigrala po 16 tekem. Po končanem rednem delu sta se obe ekipi uvrstili v finalni del tekmovanja, kamor so se uvrstile najboljše 4 ekipe rednega dela tekmovanja. Ekipa U8 je v finalu morala priznati premoč ekipi NK Bistrica, ter na koncu osvojila odlično 2. mesto. Ekipa U9 pa je v finalu v tekmi za 3. mesto nesrečno izgubila po izvajanju najstrožjih kazni proti domači ekipi NŠ Galič ter tako na koncu zasedla prav tako odlično 4. mesto. Ekipi sta odlično vodila Klevže Matevž in Vodopivec Rok.

Že tretje leto zapored je tudi selekcija U11 igrala zimsko ligo v Mariboru! Tokrat smo imeli 3 ekipe in sicer dve ekipi sta igrali v kategoriji letnika 2005 (U11), tretja ekipa pa je nastopila med vrstniki letnika 2006 (U10).
Po 4 mesecih rednega dela v tekmovanju so na zaključnem turnirju, na katerega se uvrstijo najboljše štiri ekipe rednega dela, nastopile prav vse tri naše ekipe. Ta zaključni vikend pa žal ni prinesel tako željenega, najboljšega, rezultata. Igralci letnika 2005 so z veliko borbenosti in lepimi akcijami dobro odigrali zaključek lige, vendar je zmanjkalo športne sreče. Leto dni mlajši fantje pa so po odličnem rednem delu tekmovanja po trenerjevih besedah prav na zaključnem turnirju pozabili, da je bistveno koliko truda se vloži, da se lahko potem prejme nagrada.
Ekipi U11 sta obkoncu tekmovanja dosegli 3. in 4. mesto, ekipa U10 pa 3. mesto, kar je zelo lep uspeh, a po besedah trenerja Bezenšek Timoteja bi bil lahko zaključek tekmovanja še lepši. "Na koncu sem z rezultati zadovoljen, vendar kot trener uvrstitev obeh ekip na tretje mesto nikakor ne morem enačiti, ker je razlika Kako to mesto zaslužiš. Vsem fantom čestitam za tekmovanje v zimski ligi in upam, da smo bogatejši za pozitivne izkušnje tudi po ķoncu lige."

Da strnemo. V zimski nogometni ligi v Športnem centru Galič Maribor je od lanskega novembra pa vse do aprila letos nastopalo kar 6 ekip ND DRAVINJA. Najpomembnejše pri tekmovanju so nogometne izkušnje, ki jih otroci dobijo, ko se merijo s sovrstniki. Nastopi v teh zimskih tekmovanjih pa so tudi zelo dobrodošli, saj bi bil brez njihl zimski premor v rednih tekmovanjih resnično predolg. 
Vsem igralcem in trenerjem čestitamo za nastope v zimski ligi v Mariboru, zahvala gre tudi staršem, ki so otroke redno spremljali na tekmah.

Ekipa U7 - 1.mesto

 2016 04 02 U7 zimskaligaMB

Ekipa U8 - 2.mesto

2016 04 03 U8 zimskaligaMB

Ekipa U9 - 4.mesto

2016 04 02 U9 zimskaligaMB

Ekipa U10 - 3.mesto

2016 04 03 U10 zimskaligaMB

 Ekipi U11 - 3.mesto in 4.mesto

2016 04 02 U11 zimskaligaMB

 

Naslednja tekma

tekma 16 09

bannera 1