Nahajate se:
Novice
26 Mar 2017, 15:31
Ogledov: 859

20170326 095109

Brežice, 26.03.2017

Ekipa U13 se je v prvi splomladanski tekmi v desetem krogu tekmovanja odpravila na najdaljše gostovanje, in sicer v Brežice.

V Brežicah nas je pričakalo odlično pripravljeno nogometno igrišče, v športnem parku Brežice. Urejenost športnega parka in neprimerno boljša nagometna igrišča z naravno travo (kar 4 igrišča), kot jih imamo v Slovenskih Konjicah, so lep primer, kako se lahko v kratkem času javna športna infrastruktura lepo uredi. Za našo ekipo so bili odlični pogoji, po 4 mesecih stiskanja na malonogometnem igrišču, čista in neverjetna fantazija.
Če so pred desetletjem oz. do pred nekaj let naši nogometni prijatelji iz Brežic ob obiskih v Konjicah vedno pohvalili pogoje na ŠRC Dobrava, se je na žalost v zadnjih nekaj letih zadeva popolnoma obrnila in lahko sedaj mi ob obiskih Brežic, kot tudi večine ostalih mest na gostovanjih, z zavistjo gledamo nogometna igrišča po Sloveniji. Pošteno lahko povemo, da je mesto Konjice svetlobna leta za večino podobno velikih mest v Sloveniji. Kot zanimivost, v Brežicah zelenice trenutno kosijo 2x tedensko, medtem, ko je upravljalec igrišč na ŠRC Dobrava (Zavod za šport) šele pred tremi dnevi po zimskem premoru ponovno pričel zalivati zelenice. V prejšnjih tednih z lepim vremenom je bila zelenica z dneva v dan slabša oz je bila gostota trave iz dneva v dan redkejša, zemlja pa popolnoma zbita in osušena. O kakršnikoli košnji pa je seveda nemogoče govoriti. Stanje zelenice je porazno.

V naši ekipi je v primerjavi z jesenskim delom tekmovanja prišlo do nekaterih sprememb v igralskem kadru, poleg tega pa so trenerju nekaj skrbi povzročale tudi poškodbe in bolezni v zadnjih dveh tednih pripravljalnega obdobja. V Brežicah smo tako nastopili brez dveh standardnih članov ekipe.
Tekmo smo pričeli slabo, saj smo prvi gol prejeli že v prvi minuti po praktično prvem strelu na gol. Domačini so bili sicer fizično dominantnejši, ne sme pa biti to alibi našim igralcem za slabo igro na začetku tekme. Trener s prikazanim gotovo ni bil zadovoljen, slab končni rezultat pa mu pri tem ni pomembnejši kot slaba predstava. Pomemben aspekt nogometne igre je tek brez žoge in v tem nogometnem elementu smo bili danes izredno slabi.
V prihodnjih tekmah bomo tako morali biti na igrišču dejavnejši in konkretnejši. Še vedno smo namreč na prepihu izpada v nižji rang tekmovanja.
Že naslednji teden tako pričakujemo večji angažma vseh igralcev. Ekipa bo namreč, če ne bo kakšnih novih poškodb, ponovno v kompletnem sestavu. Na domačem igrišču v nedeljo 2.4. ob 11:00 pričakujemo ekipo Rudarja.

20170326 092907

20170326 095106

mf

 

Naslednja tekma

tekma 16 09

bannera 1