Nahajate se:
Novice
09 Apr 2017, 10:41
Ogledov: 634

IMG 0394

Maribor, 01. 04. 2017 in 02. 04. 2017

Tudi v letošnjem zimskem premoru smo s selekcijo U-7 tradicionalno nastopali v zimski ligi v Mariboru. Rezultatsko sicer nekoliko manj uspešno kot prejšnja leta, ampak pri otrocih v tej starostni kategoriji rezultati niso v ospredju, tako da smo kljub temu iz lige odnesli veliko dobrih stvari seveda v igri in borbenosti. Sicer moram povedati, da organizacija za ligo U-7 letos ni bila na nivoju, saj smo vsega skupaj igrali samo s tremi različnimi ekipami, tudi samo točkovanje pa konec koncev letos ni bilo realno, saj organizator pri nekaterih tekmah, ki niso bile odigrane ni dosledno upošteval pravil za neodigrane tekme (avtomatični poraz ekipe, ki ne nastopi) ampak kljub temu smo veseli, da smo lahko igrali tekme in bili vsak teden boljši. Fantom še enkrat čestitam za letošnje rezultate ter igro, ki so jo pokazali.

žr

U9 smo v soboto milo rečeno klavrno zaključili udejstvovanje zimske lige v Mariboru. Potem ko v predtekmovanju nismo zabeležili nobenega poraza, smo v finalnem trikotniku kjer smo se pomerili z NŠ Marinko Galič 1 in NK Bistrico (polfinalni par nismo odigrali saj nasprotnika, ekipe Lenarta, sploh ni bilo) obe tekmi grdo izgubili in prikazali daleč najslabši predstavi v zadnjih 7 mesecih.
V prvi finalni tekmi smo proti Bistrici sicer povedli, a je bil to edini pozitiven trenutek v 20 minutah. Tekmo smo na koncu izgubili z rezultatom 4:1. V drugi tekmi smo nato proti "Galičem", ki so realno slabša ekipa od Bistrice izgubili še z višjim rezultatom, tokrat 1:5.
Fantje so sicer odlična ekipa, a kot že večkrat letos so, ko je "vložek" na tekmah večji, preprosto preveč prestrašeni in v nekakšnem krču, ki jim ne dovoli da prikažejo koliko so v resnici vredni. V bodoče bo za trenerja največji izziv to, da se fantom "očistijo" glave na pomembnejših tekmah.
Zimsko ligo 2016/2017 smo tako končali na 3. mestu.

čr

Za razliko od selekcije U9, so mlajši, torej fantje ekipe U8, na nedeljskem zaključnem dejanju zimske lige pokazali kaj pomeni borba, ekipni duh in pomoč med soigralci. V polfinalnem paru smo se pomerili z ekipo Železničarja in v zares infarktni tekmi slavili z rezultatom 1:0. Mogoče bi bil remi najpravičnejsi glede na prikazano a je bila sreča (ki pa smo si jo zaradi izredne borbe vec kot zaslužili) tokrat na naši strani, še posebej v zadnjih 3 minutah ko so nasprotniki močno pritisnili.
V prvem finalnem paru nas je čakala ekipa Bistrice, ki smo jo po zaostanku, nato v izjemni končnici premagali z rezultatom 4:1. Ker so "Galiči" v prvi tekmi finala Bistrico premagali s 5:3 je to pomenilo da nam je za prvo mesto v zadnji tekmi zadostoval remi.
Delno zaradi utrujenosti so se pojavile določene individualne napake, ki so nas drago stale in navkljub boljši igri smo se znašli v zaostanku 0:3. Kar pa so fantje prilazali v zadnjim 8 minutah tekme pa jim še enkrat čestitam, saj so navkljub očitni utrujenosti, nasprotnika močno stisnili, znižali na 2:3 ter imeli kup priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. Kolikor smo imeli sreče v polfinalu, nam je tokrat žal obrnila hrbet.
Turnir smo končali na 2. mestu s srebrnimi medaljami okoli vratu, ki pa so se vsaj v mojih očeh svetile kot zlato, prav zaradi truda, ki so ga fantje danes vložili v sklepno dejanje lige.

čr

V selekciji U11 smo v zimski ligi lahko na lastni koži občutili, da toliko kot vložiš dobiš nazaj. Kljub temu, da v celotnem tekmovanju nismo izgubili niti ene tekme, smo na koncu zasedli drugo mesto, kar jaz kot trener jemljem kot veliko razočaranje. Osebno na ta rezultat ne gledam kot poraz ali zmago, ampak iz vidika pristopa. Lahko, da smo bili utrujeni, ampak enostavno ni bilo igralca, ki bi potegnil ekipo naprej. Celotna ekipa je delovala nezainteresirano in tako, kot da smo že osvojili ligo. Vsekakor sem vesel, da se je to zgodilo, kar nam lahko samo pomaga, da napredujemo. Kot trener zahtevam resnost in predanost tistemu s čimer se ukvarjamo. Danes sem bil nad tem izredno razočaran in resnično upam, da so fantje dojeli lekcijo zaključka zimske lige.

tb

Naslednja tekma

tekma 16 09

bannera 1