Nahajate se:
Novice
01 Sep 2017, 16:13
Ogledov: 1660

stadion dobrava

Naše fante čaka veliki derbi. Jutri bo na Dobravi sosedski obračun med Dravinjo in Zrečami. Oba kluba sta dolga leta nastopala v različnih rangih tekmovanj in tako medsebojnega srečanja ni bilo že nekaj časa.

Po uspešnem začetku v novi sezoni bo jutri mogoče vse. Novi trener Dravinje Goran Furman je zadovoljen z delom svojih varovancev:

S prvima dvema krogoma smo zadovoljni, premagali smo NK Pohorje in remizirali na gostovanju pri Korotanu Prevalje. Osvojili smo štiri točke, fantje so svoje oddelali in v tem trenutku smo na pravi poti.

Veseli me, da kljub temu, da še nismo v optimalni formi, osvajamo točke. Priprave so bile naporne, ekipa je mlada in pričakujem, da bomo v naslednjih dveh tednih prišli do optimalne forme.

Furman je za člansko moštvo Dravinje igral med letoma 2001 in 2006 ter zbral 58 nastopov, pred začetkom letošnje sezone pa je postal še njen trener. Seveda je nastopal tudi v mladih selekcijah, ki jih je po končani igralski karieri sam tudi vodil, trenerska pot pa ga je pripeljala do članskega moštva, ki ga jutri čaka derbi z Zrečami.

Težko je karkoli napovedovati, ker v derbijih ni favoritov. Zreče imajo izkušeno ekipo, ki jo spoštujemo. So pa točke vredne enako, kot na vsaki drugi tekmi.

Se pa veselimo polnega stadiona, kar bo nagrada za mene kot trenerja in tudi za moje igralce, ki bodo igrali pred polno tribuno.

Novega derbija s sosednjim klubom se veseli tudi kapetan članskega moštva Jernej Čerenak. Priljubljeni Čera je za Dravinjo odigral že 248 prvenstvenih tekem in je s svojimi izkušnjami v veliko pomoč mladim soigralcem.

Sezono smo začeli dobro. Malo se še lovimo, kar je pri mladi ekipi nekaj normalnega, a mislim, da bomo na jutrišnjem derbiju že pravi. Recept za tekmo z Zrečami je preprost. Potrebno je enostavno odigrati, žogo čimprej oddati od sebe in igrati brez kompliciranja.

Zrečani imajo izkušeno ekipo, v tem pogledu so močni. Poznam nogometaše, z nekaterimi sem že igral in vem, da so močni v napadu, pa tudi v obrambi Hren dobro preprečuje pot nasprotnim napadalcem proti golu.

Morda se jim bo poznalo nastopanje v medobčinski ligi MNZ Celje v lanski sezoni, ko so odigrali le štirinajst tekem in niso v pravem tekmovalnem ritmu. Vsekakor pa imajo izkušnje.

Kje pa domači kapetan vidi prednost svojega moštva?

V mladosti!

Jutri vabljeni vsi na stadion Dobrava, ob 17. uri se začne dolgo pričakovani veliki sosedski derbi: Dravinja - Zreče.

Naslednja tekma

tekma 16 09

bannera 1